Θεατρική Ομάδα

theatriki_omadafullsizerender-4Μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούσαν το θέατρο μαζεύτηκαν τον Σεπτέμβριο του ’85 στη Νάουσα της Πάρου και αποφάσισαν να ασχοληθούν πιο συστηματικά με το ερασιτεχνικό θέατρο σε μια περιοχή όπου μόνο «μπουλούκια»….τέταρτης κατηγορίας αποτελούσαν την θεατρική κίνηση. Η αρχή έγινε, σε συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής και σιγά-σιγά απλώθηκε και σε άλλους χώρους (Ν.Ε.Λ.Ε. Πάρου κ.ά.).

theatro_right1_lingΤο 1993 η Θεατρική Ομάδα Νάουσας [Θ.Ο.Ν.Π.] εντάχθηκε στο Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα «Νάουσα Πάρου» μαζί με άλλες, παράλληλες δραστηριότητες. Υπεύθυνη της Σκηνής Ενηλίκων η Υπαπαντή Ρούσσου και της Παιδικής Σκηνής η Σοφία Αγγελοπούλου.

 

 

 

fullsizerender-5Οι παραστάσεις της Ομάδας γίνονται στην Νάουσα και συνή­θως περιοδεύουν σε διάφορα μέρη της Πάρου και των άλλων Κυκλάδων ενώ έχουν δοθεί παραστάσεις στην Σάμο και στην Αθήνα. Η Θ. Ομάδα έχει πάρει μέρος σε πολλές Συναντήσεις των Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, ενώ έχει εκπροσωπήσει το Θέατρο του Αιγαίου στην Κύπρο και την Κωνσταντινούπολη, το 2006.

Τα τελευταία χρόνια η Ομάδα δραστηριοποιείται σε δύο επίπεδα, Παιδική Σκηνή και Σκηνή Ενηλίκων, με αντίστοιχα έργα. Ο σκοπός ήταν και παραμένει να έλθει το παριανό κοινό κοντά στο θέατρο και αν το αγαπήσει αλλά και να δώσει διέξοδο σε όσους και όσες έχουν ανάλογες καλλιτεχνικές ανησυχίες.