Χορευτικό και Μουσικό Τμήμα

Ήδη από το 1988 μια ομάδα από Ναουσαίους, που αγαπούσαν την παραδοσιακή μουσική και το χορό, άρχισε να κάνει προσπάθειες για τη διατήρησή της.

Μέλη που αργότερα αποτέλεσαν το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα “Νάουσα Πάρου΄΄ συμμετείχαν σε χορευτικές παραστάσεις στην Ελλάδα (Πάρος, Αντίπαρος, Αθήνα, Ξάνθη, Χίος) και το εξωτερικό( Πόρτο Πορτογαλίας και Σχάχεν Ολλανδίας). Το Συγκρότημα έχει σκοπό να διασώσει και στη συνέχεια να διαδώσει τους χορούς , τη μουσική και τα τραγούδια , τα ήθη και τα έθιμα της Πάρου. Παράλληλα οργανώνει ομάδες που, κατά περιόδους, καταγράφουν τα λαογραφικά στοιχεία του νησιού.

Οι δώδεκα ομάδες χορευτών, από μικρά παιδιά μέχρι ενηλίκους, προέρχονται από όλη την Πάρο με βάση την Νάουσα, ενώ λειτουργούν και τμήματα στο Άσπρο Χωριό και τον Κώστο. Τις εμφανίσεις συνοδεύει πάντα ζωντανή μουσική από βιολί τουμπελέκι και τραγούδι αλλά και τζαμπούνα και τουμπάκι.

Τακτικές παραστάσεις: δίνονται από τον Μάιο ως τον Σεπτέμβριο στο προαύλιο της εκκλησίας της Παναγίας, στη Νάουσα, αλλά και σε άλλα μέρη του νησιού. Παράλληλα το Συγκρότημα συμμετέχει σε εκδηλώσεις του νησιού συνεργαζόμενο με τα δημοτικά Διαμερίσματα, τον Δήμο και άλλους πολιτιστικούς Συλλόγους της Πάρου.

Τηλεοπτικές εμφανίσεις: ΕΤ-1, ΝΕΤ,ΕΤ-3, ΜΕGΑ, ANTENNA, BBC Wales, Alpha, Star, Tempo, TKRT Τουρκίας,Citizen Times N.Carolina,U.S.A,Changshu Chanell,China,Cork TV.

Βραβεία

Παγκόσμιες διακρίσεις:

  • Β’ Διεθνές βραβείο, Λαγκόχλεν Ουαλλίας, 1991, (μεταξύ 17 χωρών)
  • Γ’ Ευρωπαϊκό βραβείο, Ξάνθη, 1989, (μεταξύ 13 χωρών).